Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Καταιγίδα εναέριων παραβιάσεων από τουρκικά μαχητικά!

Φρενίτιδα παραβιάσεων και παραβάσεων από 56 τουρκικά μαχητικά από την περασμένη Δευτέρα, δύο ημέρες μετά τα πριβέ γεύματα Δρούτσα και Νταβούτογλου στη Ρόδο και την επαύριο της νέας επίσκεψης του "Πίρι Ρέις" στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Συνολικά σε 23 περιπτώσεις παραβιάστηκαν τα εναέρια σύνορα της χώρας, ενώ υπήρξαν και 8 παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών.

Όλα αυτά εν μέσω του θερινού "μορατόριουμ" που έχει συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές για την αποφυγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων στο Αιγαίο πέραν των απολύτως αναγκαίων και τα οποία δεν θα μπορούσαν να εκληφθούν ως πρόκληση από την μία ή την άλλη πλευρά.

Και όμως η τουρκική Αεροπορία όχι απλώς έχει "ξεσαλώσει", αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις άγγιξε και τα 6 μίλια κατά την διάρκεια των παραβιάσεων στις οποίες προβαίνει ατιμώρητα μεταξύ των 6 και 10 μιλίων. Η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών είναι αυτή που φαντάζονται όλοι...

Πηγή: defencenet.gr

Οι παραβιάσεις των τούρκικων αεροσκαφών πάνω απο τα νησιά μας έχει πραγματικά γίνει καθημερινό φαινόμενο . Αυτό συμβαίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια αλλά κανείς δεν ενδιαφέρετε , με ανακοινώσεις και συναντήσεις κύριοι δεν γίνετε τίποτα ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ !